הספר "ירושלים בתנ"ך 669" מנסה לברר מאיפה שואבת ירושלים את עוצמתה כאידיאל קנוני עבור העם היהודי. במטרה להבין את השאלה המורכבת הזאת סרקו שני חוקרי ירושלים, שלמה צזנה ויצחק לוי, את כל המקומות שבהם הופיע שמה של העיר ירושלם בספרי התנ"ך. התוצאה העולה מכל 669 האזכורים של שמה של העיר ירושלים היא מרתקת ומלמדת לא מעט.
669 הוא אמנם שמה של יחידת החילוץ המפורסמת של צה"ל, אבל מקבץ הספרות הזה הוא גם מספר הפעמים שירושלים מופיעה בתנ"ך. "הספר הזה", אומר שלמה צזנה, ממחברי הספר, "נולד במטרה לפענח את כיצד סיפורה של ירושלים בתנ"ך הפך אותה לבעלת מעמד נדיר בתולדות העמים. הספר מחבר בין כל 669 ההופעות של המילה ירושלים בתנ"ך, פסוק אחרי פסוק, פרק אחרי פרק, ספר אחרי ספר, כך שהקוראים מתוודעים בדפדוף בספר כיצד נבנתה התודעה על ירושלים בספר הספרים לאורך הדורות".
אז מה באמת יש בה בירושלים, שמוביל לעוצמה האין סופית של הרגשות שקיימים כלפיה? רגשות שממשיכים להתקיים דור אחרי דור, שנה אחר שנה, כבר 3,000 שנה? ממה נולדו הרגשות העצומים הללו בעם היהודי? וכיצד הפכו כה עזים כך שהתפשטו גם אל בני דתות אחרות? כיצד הפכה עיר קטנה ושולית, על ספר-המדבר, בלי משאבים מיוחדים או מיקום יוצא דופן, לעיר בעלת מעמד כלל- עולמי ועל-דורי?
לפחות לפי המסקנות של שני כותבי הספר, החוקרים את העיר מזה שנים, הרב יצחק לוי והעיתונאי ומורה הדרך שלמה צזנה, סיפורה של ירושלים הוא סיפורו של קונפליקט. סיפור שבעיקרו האדם מנסה לגעת בשלמות. החיפוש אחרי גן-עדן עלי אדמות מתנהל בעיר שהיא מקום של צדק ושל יושר, שבו האדם יכול לבחור להתנהל בה על פי הכללים ולהרוויח מכל טוב, או להפר את הכללים ולהפסיד הכול.

מבנה הספר ייחודי. בספר מופיעים 238 פרקי תנ"ך שבהם מופיעה ירושלים. הספר בנוי כך שבעמוד מימין מופיע בכל פעם פרק שבו שמה של ירושלים מופיע (ומודגש בטקסט) ובעמוד שמשמאל מופיע הסבר קצר המנתח את הפרק בגובה עיניים ותוך התייחסות להופעתה של ירושלים. ביקשנו מהמחברים לסכם את הספר במשפט אחד, הנה תשובתם: ירושלים – הוא המקום אותו בחר ה' לשכן שמו שם.
הספר: ירושלים בתנך 669
מחברים: שלמה צזנה ויצחק לוי
הוצאת ג'יי-נט ירושלים ברשת בע"מ ינואר 2019.
הפצה: ספריית בית אל.
מספר עמודים: 560 כריכה קשה.
מחיר קטלוגי: 98 ש"ח.
עכשיו במבצע! 65 ש"ח. להזמנת הספר התקשר או שלח ווצאפ: 0546742065